desi internetul este plin de zeci de mii de informatii care de care mai interesante aflate la indemana oricui, nu m-am putut abtine sa nu dedic o categorie in care sa vi le prezint si voua.

trebuie sa spun inca de la inceput ca danezii au niste legi date nabii. Severe? Nu, nicidecum, chiar blande in comparative cu legislatia noastra, insa ciudate rau:

  1. incercarea de a evada din inchisoare nu este ilegala, insa, daca esti prins va trebui sa-ti inspasesti restul pedepsei.(va dati seama cam cum s-ar sari gardurile penitenciarelor la noi cu o astfel de lege) 


    bless those who don't know how to read

  2. daca o trasura cu cai incearca sa depaseasca o masina iar caii devin nelinistiti, proprietarul trebuie sa traga pe dreapta si daca este necesar, sa acopere masina.(mai lipseste sa te dai jos din masina si sa incepi sa vorbesti cu saracele animale pentru a le linisti)
  3. inainte de a porni la drum cu masina este obligatoriu sa verificati luminile, franele, directia si…claxonul.(da,claxonul, acolo se actioneaza preventiv nu ca la noi, insa este binecunoscut capentru soferul roman prietenii cei mai buni sunt bata de baseball si un claxon sanatos)
  4. de asemenea, inainte sa plecati cu masina trebuie sa verificati ca nu cumva sub masina sa se afle vreun copil adormit.(o lege ca asta ar merge si la noi, cu mentiunea ca noi vom verifica sa nu fi adormit vreun betiv prea obosit sa-si continue drumul pana la urmatorul bar)

sursa: weirdthings.org.uk

Reclame