cu totii cred ca am avut macar odata probleme de incredere intr-o relatie, fie cu persoana iubita, colegi sau parinti. fie ca a fost sau nu vina noastra, aproape toate situatiile neplacute puteau fi evitate.

cum?

  1. fii deschis, spune ce simti! in acest fel poti arata celui de langa tine ca el/ea este persoana fata de care te poti destainui. multi dintre noi avem tendinta sa ne inchidem in noi sau sa ne spunem oful altor persoane decat celei care ar trebui sa stie prima ce gandim, aceasta devenind de multe ori confuza din cauza raspunsurilor date pe jumatate ori simtindu-se pur si simplu ignorata.
  2. gandeste-te de doua ori inainte de a acuza! chiar si atunci cand ai dreptate, tonul pe care il folosesti poate face ca respectiva discutie sa degenereze intr-o cearta, doar pentru ca nu ai stiut cum sa pui problema.
  3. tine-te de promisiuni! cat ar fie ele de neinsemnate, persoana de langa tine isi va pierde increderea daca in repetate randuri apari cu diverse scuze. sa nu mai spun ca sunt destule persoane care arunca momeli doar pentru a vedea daca esti o persoana de cuvant sau nu, asa ca atentie.
  4. nu (mai) minti! se pare ca este in trend si unii au facut un hobby din asta. vechea vorba romaneasca, cea cu ‘’minciuna are picioare scurte’’ se pliaza de minune pe societatea si stilul de viata din ziua de azi insa gandeste-te cum te-ai simti tu daca persoana in care ai cea mai mare incredere te-ar minti, sau ti-ar ascunde ceva. aici insa, avem si o exceptie pe care unii se pare ca au preferat s-o generalizeze…minciuna nevinovata: nimeni nu spune sa nu “ocolim” adevarul pentru a nu strica o surpriza(placuta), insa deseori “surpriza” la unii este o intalnire ‘’pe naspa’’ sau mai stiu eu ce bani pierduti prin cazinouri.
  5. rabdare! increderea se obtine dupa mult timp si atentie reciproca. nu te descuraja daca ai dat-o in bara o data sau de doua ori, daca intradevar vrei ca relatia sa mearga si arati ca esti implicat, cel/cea de langa tine va observa acest lucru si iti va accepta micile greseli.
Reclame